Een teken van leven uit Roemenië!

Zoals u al ziet loopt het bijhouden van het weblog op mijn website wat achteruit. Dit heeft maar één reden en dat is dat ik meegenomen word in de drukte van mijn “nieuwe” bestaan. Ik maak lange dagen en daardoor is de energie ’s avonds wel eens ver te zoeken om een weblog, nieuwsbrief enzovoort te schrijven. Ik probeer hier echt tijd voor te maken, omdat de steun van jullie, mijn sponsoren, zo belangrijk is. En ik daar ook heel erg dankbaar voor ben natuurlijk! Hier dus weer een nieuw bericht!

1962672_1024637797549564_3617933310776179175_nHuiswerkprogramma

Tijdens het huiswerkprogramma geef ik tegenwoordig ook Wiskunde bijles. De groepen met ongeveer 6 tot 9 kinderen zijn best een uitdaging. Helemaal omdat het kinderen zijn die niet gewend zijn aan regels en mensen die ook vasthouden aan regels. Ik ben blij dat ik tegenwoordig regelmatig hulp heb van mijn collega Leon en vanaf volgende week zal een Roemeense mij standaard gaan helpen op deze dagen, de rest van dit schooljaar. Daar zal ik u in een volgend bericht wat over vertellen! 

Kinderen uitzwaaien

Schoolkinderen gaan naar school!
Schoolkinderen gaan naar school!

Eén van de terugkerende onderdelen is het uitzwaaien van de schoolkinderen ’s ochtends. Dit betekent dat ik rond 6.30 uur in de auto zit ’s ochtends. Dan wacht ik de kinderen die naar school gaan op en wens ze succes. Ik merk dat kinderen het fijn vinden, bij sommige kinderen (die je elke morgen in de armen vliegen) is dat overduidelijk. Maar andere kinderen die stil op de bus wachten en geen hele gesprekken voeren blijken het ook te waarderen als ze vragen of je er morgen weer bent.

Het doel van dit uitzwaaien is de schoolgang stimuleren, maar ook het controleren van de schoolgang. Voor veel van onze hulp is schoolgang een vereiste!

Babyboom in Chinari

Gezonde babyVorig zomer was een vruchtbare zomer, er is een ware geboortegolf in Chinari. Er zijn inmiddels vier kinderen geboren en er zijn de komende maanden nog 6 vrouwen/meiden uitgerekend. Op een gemeenschap van 170 Roma is dit een flinke groei. Dit betekent dus veel gezinnen bezoeken en een kraampakketje geven met daarin wat luiers en andere eerste basisbehoeften.

Zomerreizen

Kinderproject 2014
Kinderproject Chinari 2014

Ook deze zomer zullen er weer verschillende groepen naar Roemenië afreizen om kinderen te vertellen over God. Deze groepen worden meestal gevormd door jongeren die hiervoor een deel van hun vakantie “opgeven”. Wat ze hier voor terug krijgen is een te gekke, indrukwekkende tijd in Roemenië, waarin ze kinderen in moeilijke en soms uitzichtloze situaties kunnen vertellen over het beste uitzicht in dit leven wat er is. Het eeuwige leven met Jezus!

Dit jaar zal er ook een groep komen naar Chinari. Dit vind ik super tof! Want drie maanden vakantie voor kinderen is echt saai en lang! Eind juli zal er een groep van ongeveer 10 mensen komen die een week lang activiteiten met de kinderen in Chinari gaan doen, uiteraard alles rondom een bijbels thema uitgewerkt in verschillende verhalen of toneelstukjes!

Hartmedicijnen vader in Chinari

Een tijdje geleden deed ik via Facebook en deze website een oproep voor hartmedicijnen voor een man in Chinari. Normaal zijn we terughoudend met hulp bij chronische ziektes en medicatie daarvoor. Omdat we simpelweg de budgetten niet hebben. Deze man heeft echter drie schoolgaande kinderen en die ook alle drie heel goed meedraaien in de programma’s. Vandaar dat ik een uitzondering maakte. Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de bijdrages hierin. Dankzij uw hulp is er hartmedicatie voor een jaar gewaarborgd! 

Vakantie in Nederland

Afgelopen week heb ik hele goedkope vliegtickets kunnen bemachtigen voor een aantal weken in Nederland. Begin juni is mijn oudste zus (Daniëlle) uitgerekend, graag wil ik mijn nieuwe neefje of nichtje zo snel mogelijk ontmoeten natuurlijk. Na mijn verplichtingen hier en het einde van het schooljaar hier zal ik naar Nederland vliegen. Ik zal van 25 juni tot 7 juli in Nederland zijn.

Mocht u nou graag mijn verhaal eens willen horen of mij willen uitnodigen voor een presentatie/spreekbeurt bij u in de kerk, vereniging of iets dergelijks. Stuur mij vooral een berichtje op info@rubenmarissen.nl

Tot zover “dit teken van leven” en ik hoop binnenkort ook mijn persoonlijke nieuwsbrief te gaan versturen. Bent u hier nog niet voor ingeschreven? Dit kan alsnog op deze pagina! 

Mocht u mijn werk willen steunen, dan kan dit door een gift over te maken op de volgende rekening:
NL06INGB0002949003 t.n.v. Care Foundation en vermelding van “Project Ruben Marissen

Als u graag maandelijks sponsor wilt worden en zo mijn werk hier mede wilt waarborgen, dan kan u op deze pagina Care Foundation machtigen om maandelijks een klein bedrag van uw rekening af te schrijven.

Een teken van leven uit Roemenië!

Geef een reactie