Help ik word moeder?! Hoe moet dat?

¨Waar laat je je kindje in slapen? Een slaapzak of een swaddle?¨ vraagt een Roemeense vriendin aan mij via de messenger chat. Een swaddle?? Wat is dat nou weer? Ik zoek het snel op internet en zie wat het is. Is dat ook nog mogelijk? We hebben eigenlijk al gekozen voor een slaapzak zonder deken, maar bij die swaddle zit ook een goede theorie. Ik had hier nog helemaal bij stil gestaan.

Ik was vooral bezig met mij inlezen over de zwangerschap en de bevalling, maar na de bevalling zijn er eigenlijk nog veel meer keuzes die gemaakt moeten worden en dingen die ik zou moeten weten. Gelukkig heb ik een liefdevolle man die al enige ervaring heeft met neefjes en nichtje en mij elke keer weer gerust stelt. ¨Het komt wel goed, je leert het vanzelf!¨

En elke keer gaat mijn gedachte dan ook weer naar de jonge meisjes(!) uit Chinari die kinderen krijgen. Als zij het kunnen, kan ik het toch ook? Maar zij hebben hun moeder in de buurt die hen kan leren hoe ze de baby moeten verzorgen. Van wie moet ik het dan leren? Oké, de Roma-meisjes leren het misschien op een andere manier dan wij. Want kinderen tot 1 jaar kunnen echt wel horen en baby´s hoeven echt niet 5 rompertjes en 3 shirtjes aan in de zomer. Maar toch hebben zij de zekerheid (van hun moeder) en ervaring om hen heen. Ik geloof ook wel dat het met ons goed gaat komen. Er zijn genoeg vriendinnen met ervaring waar ik altijd met vragen en onzekerheden terecht kan.

Dus een slaapzak of een swaddle? Ik ben er nog steeds niet over uit!

– Djoke

P.s. weten wat we volgend seizoen gaan doen? Ruben & ik denken bijvoorbeeld na over een babyprogramma! Lees er meer over op de pagina van Stichting Human Impact! En wil je het werk ondersteunen? Dat kan ook daar! Waarom ook niet?

Help ik word moeder?! Hoe moet dat?

Geef een reactie