Hoog bezoek uit Nederland, een stagiaire en een gastles!

Allereerst leuk dat u weer de tijd neemt om deze weblog te lezen. Misschien bent u hier gekomen via Facebook, misschien checkt u wel zelf af en toe mijn website om te zien of er weer een nieuw bericht is of bent u hier via via terecht gekomen! In dit bericht o.a. de volgende onderwerpen; bezoek uit Nederland, een stagiaire in ons team en een gastles van Djoke!

Bezoek uit Nederland

Medieval Târgu muresEind vorige maand kwamen Djoke, mijn ouders en neefje (10 jaar) bij mij op bezoek. Het was super fijn dat Djoke hier weer was en wat was het ook leuk om mijn ouders hier voor de tweede keer te hebben en om mijn neefje voor het eerst mijn werk te kunnen laten zien.

We zijn samen op pad geweest, we hebben mijn woonplaats Târgu Mures verder verkend we zijn met mijn ouders en neefje naar Alba Iulia geweest, een stad met veel historie en een super mooie vesting. Daarnaast zijn Djoke en ik met z’n tweeën naar Cluj geweest. Kortom het was genieten. Maar naast de ontspanning moest er uiteraard ook gewerkt worden! Daarover later meer.

Stagiaire Anne

Sinds begin deze maand heb ik in Chinari de hulp van stagiaire Anne. Zij zal met mij meelopen en daarnaast onderzoek doen voor haar stage. Haar focus is op het lesprogramma, om te kijken vanuit haar opleiding Pedagogiek of er verbeteringen kunnen plaatsvinden. Een redelijke verandering voor mij dus om ineens iemand te hebben om samen te werken! 🙂 Anne zal stage lopen tot eind juni 2016.

Gastles door Djoke!

Doordat Djoke de PABO studeert en ze ook hart heeft voor de kinderen hier in Chinari is ze altijd als ze bij mij is in Roemenië ook bij het programma. En in de week dat ze hier was verzorgde ze zelfs helemaal alleen een creatieve les. Ik moest uiteraard wel een beetje voor haar vertalen, haha. Maar super leuk natuurlijk dat ze dat kan doen. En wat is het leuk om zoiets samen te doen. Ik heb maar geluk met haar.

En de kinderen? Die vonden het moeilijk om helemaal zelf te mogen bedenken wat ze gingen kleien. Ze mochten allemaal een fantasiedier kleien. Voor deze kinderen, die weinig aandacht krijgen op school en thuis niet de middelen hebben om zelf lekker creatief geprikkeld te worden was dit een welkome afwisseling. En dat is dan ook precies de reden waarom Djoke dit had bedacht. Ze vonden het allemaal erg leuk en ze hebben het soms nog over de les. Dankjewel Djoke!

caRDs shop

Inmiddels is caRDs shop al weer een paar maanden online. We hebben al flink wat bestellingen mogen krijgen, echt super leuk! Omdat de opbrengst voor mijn project hier is zijn we natuurlijk extra gemotiveerd om te zorgen dat het een succes blijft. We krijgen goede reacties en nodigen u dan ook van harte uit om eens op www.cards-shop.nl te kijken of er wat voor u tussen zit.

Wat foto’s van de week:

Hoog bezoek uit Nederland, een stagiaire en een gastles!

Geef een reactie