Wat houdt ons bezig? Wat speelt er nu?

We praten je graag weer even kort bij over wat er nu gebeurt in onze levens! Gisteren over exact zeven maanden gaan we trouwen, wat is de tijd omgevlogen sinds onze verloving en wat ons betreft mag het snel 23 juni 2017 worden! 🙂 In deze blog willen we heel kort beschrijven wat ons nu zoal bezig houdt. Ik (Ruben dus) schrijf dit bericht terwijl ik me thuis voorbereid voor de jongere groep kinderen die zo naar mijn programma komen.

Afstudeer stage (LIO)

schermafbeelding-2016-11-23-om-17-51-36Djoke geeft momenteel drie dagen in de week les op CBS De Rank in Wezep. Dit is haar zogenoemde LIO-stage, wat staat voor Leerkracht in Opleiding. Dit betekent dat ze volledig zelfstandig voor een klas met 30 (!) kinderen staat, maar ook dat het einde van haar opleiding in zicht is! Wil je bidden voor een goede afstudeerperiode zodat ze snel klaar kan zijn en zich kan richten op onze bruiloft én voor haar grote verhuizing?

Bruiloft

Verder zijn we ieder op onze plaats bezig met de bruiloft voor te bereiden, veel moeten we natuurlijk over Skype doen. Als ik in Nederland ben dan staat er altijd wel weer een overleg met de ceremoniejuf, of een bezoekje aan de feestlocatie, enzovoort gepland. We kijken er enorm naar uit om volgend jaar te gaan trouwen én dit te vieren met al onze familie, vrienden en andere dierbaren. We hebben er zin in en proberen zo creatief mogelijk er tóch een spetterend feestelijke dag van te maken!
We willen iedereen die een toezegging heeft gedaan om iets voor ons te bekostigen, maken of te sponsoren voor deze dag dan ook van harte bedanken!

Lessen in Chinari

Educatieprogramma ChinariOok in Chinari staat Ruben zelfstandig voor de klas. Alleen heeft hij zo’n 6-8 kinderen per keer in zijn groep, maar niet minder pittig. De kinderen komen erg trouw naar het programma. Momenteel zijn er 17 kinderen die wekelijks naar het programma komen. Deze kinderen komen verdeeld over de dag zodat het haalbaar is voor Ruben in z’n ééntje. De winter is begonnen dus dit betekent vroeg vuur stoken en regelmatig geen water in het gebouw. Beetje behelpen dus nog, maar dat houdt het spannend! 🙂

Gezinsbezoeken in Chinari

Het is wintertijd in Roemenië en dat betekent dat Ruben meer gezinsbezoeken aflegt dan in de zomerperiode. Er zijn veel mensen die ziek of zwak zijn, er zijn weinig inkomsten en er zijn dus veel hulpaanvragen. Om op een goede manier te kunnen hulpverlenen is het dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle gezinssituaties en daarom is de frequentie van gezinsbezoeken wat hoger in deze tijd. En Ruben merkt dat dit geen overbodige luxe is.

En straks?

Vooral Djoke krijgt nog wel eens de vraag “Hoe ga je dat dan doen na jullie trouwen?“. Dat is een terechte en goede vraag. We hebben besloten om samen hier in Roemenië te gaan wonen. Ruben kan zo zijn werk gewoon blijven doen en Djoke kan vooral bij het educatieve programma van grote waarde zijn. We hebben samen veel dromen voor Chinari. Zo speelt Ruben al een poos met de gedachte om een bijbelclub te hebben voor kleuters met een wekelijks bijbelverhaal en knutsel- of speelactiviteit. Zodra we hier samen aan het werk zijn komen daar meer mogelijkheden voor. Want met z’n tweeën bereik je meer dan in je eentje.

Fondsenwerving

Na ons trouwen volgende zomer gaan we samen in Roemenië leven en werken. Dat betekent natuurlijk dat we ook samen van sponsors gaan leven.Maar Ruben heeft nu ook structureel een maandelijks tekort wat nu opgelost wordt door een buffer, maar deze buffer raakt op. We zijn momenteel dus actief op zoek naar extra maandelijkse sponsoren. Kun jij wat betekenen voor ons? Je kunt ons al sponsoren vanaf € 5,- per maand! Via deze pagina (klik hier) kun je je opgeven als maandelijks sponsor. We zijn je super dankbaar!

Bedankt!

Naast bovenstaande onderwerpen hebben we echt heus nóg wel meer aan ons hoofd hoor. Maar dit zijn even de zaken die ons leuk leken om te delen met jou als trouwe lezer.
Wij willen je bedanken voor het actief lezen van onze berichten, nieuwsbrieven en andere betrokkenheid in de vorm van giften, (structurele) financiele ondersteuning, gebed of een simpel berichtje naar ons beiden.

Liefs,

Djoke & Ruben
post@rubendjoke.nl

P.s. we vinden het altijd super leuk om van je te horen of als je aangeeft dat je dit bericht “Leuk vindt”. Daarom die handige knopjes hieronder.

Wat houdt ons bezig? Wat speelt er nu?

Geef een reactie