Ik wens jou

Een paar weken geleden luisterden we als collega´s van mijn stageschool naar een nummer van Trinity. Dit nummer heeft mij de afgelopen weken achtervolgt en is niet meer uit mijn hoofd gegaan. Dat heb je soms met een nummer.

May you have a roof above your head
May your house be home to you, your table filled with bread
May you have a soft and silent sleep, all through the night
May your lover in your arms be your delight

May you have enough to go around
May you have the wealth to know what you can live without
May you have a full days work to do, and time to spend
With all your children’s kin ‘till your life’s end 

Alles wat in het lied genoemd wordt, wens ik ook voor iedereen. Je ziet waarschijnlijk zelf ook wel iemand voor je als je tekst eens goed in je opneemt. Ik zie zo een meisje uit Chinari voor me. Ze heeft lang, donker haar met een mooie roze strik erin, bruine ogen en een leuk roze truitje aan. Een meisje van 8 jaar, gaat net naar de basisschool in Roemenië. Een meisje uit een gezin, waarin zij nog drie broertjes en twee zussen heeft. Een meisje met een vader en moeder die nog bij elkaar zijn.

Ze heeft een dak boven haar hoofd, niet altijd een tafel vol met brood. Rustig slapen is vaak lastig in zo´n groot gezin de hele nacht. Een meisje dat elke dag met volle moed naar school gaat, maar er op school helemaal niet bij hoort. Toch gaat ze door! Zij vindt haar rijkdom door van weinig te bestaan. Elke week komt zij trouw naar het programma van Ruben toe om te leren. Sommetjes oefenen op allerlei manieren. En als ze dan een ¨foarte bine¨ in haar schriftje krijgt, glimlacht ze van oor tot oor en kan haar dag niet meer stuk.

Ik wens jou

Geef een reactie