Het is warm, op excursie, laatste loodjes en spanning!

Het zijn toch wel de weken van spanning, zenuwen en emoties. Voor de kinderen én ook voor ons! In deze weblog lees je meer over de jaarlijkse excursie met de kinderen die trouw naar het Afterschool Programma komen, de laatste loodjes voor de kids, de laatste loodjes voor ons en nog meer! 

De ik-vorm

Soms schrijven we een weblog in de ik-vorm, dan weer in de wij-vorm. Dit komt omdat we soms weblogjes schrijven en die samen helemaal doornemen en een andere keer schrijft gewoon één van ons spontaan een weblogje. U zou aan het aantal spelfouten kunnen zien of ie door Ruben of Djoke is geschreven (u mag zelf bedenken wie er wel of geen fouten maakt). Maar om het u gemakkelijk te maken ziet u ook bovenaan dit bericht een “Geschreven door:” met één van onze knappe koppen. Zo weet u in één oogopslag wie die “ik” in sommige gevallen is. Riks zou deze alinea eindigen met. Dussss. 

Het weerbericht in Roemenië

Vandaag wordt het een vrijdag met fijne 26 graden, die ook als 26 graden aanvoelt. Tja, wij kunnen er ook niks aan doen. Het is overwegend zonnig met af en toe een verdwaalde wolk. Ook de komende dagen houdt het lekkere weer aan, met temperaturen richting de 30 graden. Woensdag krijgen we te maken met een hoog drukgebied of een laag drukgebied. Of iets daartussenin. Er zijn “verspreide regenbuien” volgens weerman Dhr. Roebén Google. Al met al mogen we helemaal niet klagen want die buitjes op woensdag zijn voor we het weten ons land weer uit. Daar doen ze misschien wel de hele woensdag over, maar ach.

Op vrijdag 23 juni wordt het slecht weer in Roemenië, want dan is al het mooie weer opgevraagd in Nederland voor een trouwfeestje. Ne pare rau Românii!

Bron: onbekend. Aan dit weerbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Spannend! Op excursie

We gingen op maandag 22 mei 2017 op excursie met de kinderen. En oh wat vonden ze het spannend, we hadden de bestemming namelijk geheim gehouden. De kinderen wisten een week van te voren de datum waarop de excursie zouden plaatsvinden. En telkens als ik in Chinari was werd ik erop gewezen hoor (want tja, Ruben zal ’t maar vergeten, dat zou wat zijn). “Încă 5 nopții, domnul Ruben!” Vertalen?

Dit jaar werd de excursie gepland naar de zoutmijn bij Turda! Salina Turda, here we come! We gingen met twee auto’s, we konden namelijk een 7-persoons auto lenen van een collega stichting in de stad. Wat was dat handig en gezellig! Nog heel erg bedankt!

De kinderen waren nog nooit in een zoutmijn geweest dus wij, Jorrit, Leon, Djoke & ik genoten enorm van het feit dat zij zo genoten. De zoutmijn is ongeveer twee uur rijden met de auto en er was een groot verschil tussen de heenweg en de terugweg haha! Ze waren uitgeblust! Maar ja, toen we weer aankwamen in Târgu Mures moesten er nog wel enkele pizza’s opgegeten worden. En daar was ook een trampoline, schommel & glijbaan! En verse citroen limonade, heel veel limonade!

Wat een feest was het voor deze kids die normaal in een stoffige (onverharde) straat wonen, spelen met oude voetballen of met stokje of simpelweg de modder. Wat een feest was het dan om te bowlen, midgetgolfen, in een heus reuzerad te gaan, in een ondergronds meer te varen in bootjes of gewoon iets simpels als in een lift! Bekijk zelf de foto’s maar en geniet mee! 🙂

Na de foto’s schrijf ik nog meer hoor, dus ga er nog maar even goed voor zitten! 

Spannend! Nog drie weken

Oh ja, het laat ons natuurlijk ook niet koud, dat mooie weer… ehm ik bedoel dat we bijna gaan trouwen! Over drie weken is het al zover, dan zijn we een getrouwd stel. Daar kijken we ook enorm naar uit! Spannend is het ook! Want Djoke is nog hard bezig om alle deadlines te halen voor haar afstuderen, we zijn de puntjes op de I aan het zetten voor de bruiloft, we zijn druk bezig met alles organiseren voor de verhuizing van Djoke en de nieuwe fase in ons leven!

Oh ja, we moeten natuurlijk ook genoeg sponsors zien te vinden om vanaf juli samen rond te kunnen komen! Dus we zijn ook hard aan het werk om allerlei mensen te benaderen om ons maandelijks te gaan sponsoren. Kunt u als gezin ook best een tientje per maand missen? Of misschien wel meer? Ga ons dan eens sponsoren, eerst voor een jaar en misschien wel gewoon langer. Vul de machtiging in en we zijn u erg dankbaar dat we dit mooie werk in Roemenië straks samen mogen doen! Bovenal zijn we God eeuwig dankbaar dat Ruben al ruim 3,5 jaar zo mag leven en Hij voor mij zorgt en dat Hij ons zo gezegend heeft met elkaar.

Vul de machtiging in!

Naar Nederland!

Over ruim een week rond ik alles af om er drie weken tussenuit te kunnen naar Nederland. Mijn vader hoopt komende donderdag naar Roemenië te vliegen zodat we daarna zaterdag met z’n tweeën richting Nederland kunnen vertrekken met de AUTO! 🙂 Echt een super leuke trip waar ik veel zin aan heb. Ik ben echt super dankbaar dat we dat samen kunnen doen!

Komende dinsdag vieren we met de kinderen nog het einde van het schoolseizoen en krijgen ze hun diploma voor hun deelname aan het programma dit jaar. Woensdag is het een vergaderdagje, donderdag een van-alles-en-nog-wat regeldagje.

Voor Djoke staan de komende weken in het teken van presenteren, eindgesprekken, verslagen inleveren, trouwjurk passen, proefkapsels, proefmake-up en nog veel meer! Daar vertelt ze misschien zelf wel een keer over, na ons trouwen of zo als alles weer een beetje tot rust gekomen is.

We zijn super dankbaar dat jullie onze weblogs, nieuwsbrief enzovoort zo goed lezen. En we zijn altijd super blij als we een reactie, mailtje of wat dan ook krijgen als reactie. Bedankt voor het lezen!

Wellicht tot op de bruiloft! 

Het is warm, op excursie, laatste loodjes en spanning!

Geef een reactie