Nog 2 maand(jes)! Spannend!

Toen we net verloofd waren, op bezoek om het iedereen te vertellen! 🙂

De grote dag komt steeds dichterbij! En dat maakt ons blij, gespannen en een beetje gestresst ook! 🙂 Op 23 juni 2017 hopen we onder Gods zegen en Zijn zorgen elkaar het ja-woord te geven! Een dag die we samen met vrienden, familie en kennissen hopen te vieren (ja, in Nederland!). Een dag waar we naar uit kijken omdat het ook een einde betekent van de afstand tussen ons. Hoewel we elkaar de afgelopen twee jaar gelukkig best vaak mochten zien, kijken wij er naar uit om deze nieuwe fase in te stappen. Lang leve de goedkope tickets van Wizz Air!

Verder in Roemenië!

Samen hopen we het werk in Chinari, Roemenië voort te zetten! Met z’n tweeën kunnen we met name op educatie-gebied hopelijk grote stappen maken! Dus dat houdt in dat we ons volgend seizoen gaan richten op een fijn educatief programma voor de schoolkinderen en het motiveren van kinderen om naar school te (blijven) gaan. Daarnaast willen we ook op bijbelonderwijs het e.a. beginnen. Waarschijnlijk zullen we zodra wij sámen onze draai hebben gevonden bij bovenstaand educatief programma in eerste instantie een vrijdagmiddag-club starten voor kleuters. Daarin willen we een soort vakantie-bijbel-club-achtige setting creëren. Aandacht voor een bijbelverhaal op hun eigen niveau en daaraan gekoppeld een leuke activiteit.

Verder zal ik (Ruben), terwijl Djoke hard studeert om de Roemeense taal machtig te worden, me volop blijven inzetten voor de gezinnen in Chinari door middel van praktische hulp en ondersteuning. Oh, daar heb ik trouwens een leuke anekdote van! Komt tie:

Als gezinnen mij om hulp vragen, voor iets wat ze al lange tijd hadden kunnen voorzien zeg ik vaak: “Waarom heb je niet al 3 maanden lang elke week 5 RON (€1,25) opzij gelegd?”.
Afgelopen week kwam er een moeder naar mij toe. Ze vroeg of ik haar wilde helpen met een lening, want ze had iets op medisch gebied nodig voor haar zoon (baby), wat 200 RON kostte. Ze had al 100 RON bij elkaar! Vanwege die inzet heb ik besloten om haar die andere 100 RON te schenken. Maar ik vond het mooi om te zien dat ze eerst zelf had geprobeerd het te regelen, in plaats van haar hand bij mij op te houden. En daarnaast speelde de medische noodzaak ook gewoon mee natuurlijk.

Afijn, dat even tussendoor! Dat zijn dus de werkzaamheden waar we ons als stel eerst op willen richten.

Financiële consequentie

Doordat we natuurlijk als stel hier gaan wonen en werken hebben we ook maandelijks meer nodig om hier te kunnen leven. Onze huur wordt verhoogd. Onder ons levensonderhoud vallen o.a. de volgende posten: woonkosten, verzekeringen, eten & drinken, medische kosten, persoonlijke verzorging, benzine, bijdrage (lokale) kerk en reiskosten. Als stel hebben we dan ongeveer € 1.200,- per maand nodig! Onze maandelijkse inkomsten zijn het afgelopen half jaar gegroeid van zo’n 500 naar 700 euro!

Wij willen u vragen, of u wilt nadenken of u als gezin/echtpaar ook bijvoorbeeld € 25,- per maand kunt missen en zo ons leven én daardoor ons werk hier wilt ondersteunen! Ga naar www.rubendjoke.nl/machtiging om ons te steunen! Bedankt voor uw steun! 

Naast ons levensonderhoud hebben we ongeveer € 500,- aan projectkosten per maand die over het algemeen gedekt worden door éénmalige acties! 

Nog 2 maand(jes)! Spannend!

Geef een reactie