Stappen zetten!

S T A P P E N – We zetten nogal wat stappen in ons leven. Sinds twee dagen letterlijk, want onze geliefde auto staat bij de garage. Na een half jaar rijden werd het tijd voor een grote beurt en zo’n garage vindt altijd wel weer wat haha. Sinds kort heb ik een horloge uit China die stappen telt, want ik (Ruben) wil wat meer bewegen. Tot nu toe merk ik dat het inderdaad motiveert. Een boodschap bij de winkel? Ik loop die kilometer dan graag even, want dat zijn toch weer duizend stappen (of iets meer). Mijn doel op een dag is 10.000. Gisteren niet gelukt! 🙁 Het is nu 11.00 uur en ik zit op 3.500.

C H I N A R I – Ook in ons werk maken we stappen. Soms vooruit, soms achteruit. Vorige week schreef ik over een brand in Chinari. Dit is zo’n situatie die veel van ons vergt. Een gezin wat de hele dag bezig is met hun afgebrande huis, de hele dag een beroep doet op ons. Terwijl wij in ons hoofd ook met andere zaken bezig zijn, denk aan het repareren van een kapotte verwarming. Moeten wij een installateur bellen en betalen? Of is dat de verantwoordelijkheid van de verhuurder? Of kopen we gewoon de onderdelen en pakt Ruben gewoon de waterpomptang en gaat tie prutsen totdat het is opgelost? Waarschijnlijk kiezen we toch voor het laatste. We moeten als hulpverleners stappen blijven zetten. Daarom zijn we bijvoorbeeld een paar weken terug naar een tweedaagse conferentie geweest met zo’n 40 mensen die allemaal met Roma werken. Een feest van herkenning als het gaat om de uitdagingen in ons werk.

U I T D A G E N – Persoonlijk maken we ook stappen. We zitten bij een kerk waarin we uitgedaagd worden om meer over God te leren, om God op te zoeken en dat helpt weer in ons persoonlijke leven maar ook in ons werk. Mijn (Ruben) uitdaging voor de komende week is (heel praktisch) twee preken luisteren (naast de stille tijd elke dag en de preek op zondag). Klinkt als een makkelijke uitdaging, maar met een klein meisje dat veel aandacht vraagt (en ik maar al te graag geef), een volle werkweek, werk in de kerk, enzovoort valt dat soms tegen. Volgende week dinsdag als we weer “Small Group” hebben gaan we met de mannen bespreken of dat is gelukt.

B O E D A P E S T – Djoke haar zus studeert momenteel een paar maanden in Boedapest en we hadden een mega goedkope ticket gevonden van onze stad direct naar Boedapest. Daar konden we even onthaasten, uitwaaien, afkoelen en vooral veel S T A P P E N zetten. Maar ook daar hadden we te maken met een lekkende radiator haha.

Vliegen naar Boedapest met Wizzair

Lekkende radiator in Boedapest

Wandelen in Boedapest


Wandelen in onze wijk

Stappen zetten!

Geef een reactie