Warme zomer in Roemenië

Inmiddels is het zomer en heb ik al heeeeeel lang geen blog meer geschreven. Ik zal jullie weer even bijpraten over het reilen en zeilen hier. Voor zover dat mogelijk is in een blog! 🙂 Mocht u eens met eigen ogen het e.a. willen bekijken dan kunt u mij dit altijd laten weten. In deze blog zijn ook enkele foto’s opgenomen. Klik op deze foto’s om deze te vergroten.

Einde schoolseizoen

David aan het werk!

Halverwege juni is het schoolseizoen tot een einde gekomen. We zijn aan het eind van het schooljaar met alle gemotiveerde kinderen die het hele jaar door gemotiveerd aan het werk zijn geweest op excursie geweest. Dit waren uiteindelijk tien kinderen. Daarover zo meer. Dit klinkt weinig maar dit is het echt niet.
Er zijn namelijk 30 kinderen die in feite naar school zouden moeten gaan. Ik vind het dus al echt tof dat ik één derde van de doelgroep dusdanig heb kunnen bereiken dat ze een heel jaar lang trouw naar mijn programma zijn gekomen.

Het huiswerkprogramma is echt een programma wat ik heel tof vind, omdat je de kinderen zo’n vier uur per week bij je hebt in de klas. Behalve dat ik ze kan helpen met het e.a. kan ik ook goede gesprekken met ze hebben en hopelijk tot ze doordringen om echt voor de diploma te gaan. Sommige jonge meiden krijgen al veel impulsen om meer aan een gezin te denken in plaats van het afmaken van school. Dan is zo’n programma zonder meningen enzovoort van oudere broers en ouders erg fijn.

Excursie met kinderen

Huiswerkprogramma GroepEnkele stempels en handtekeningen van de schooldirectrice maakte het mogelijk dat we op maandag in de laatste schoolweek op excursie konden. We zijn naar de dierentuin geweest, hebben ons helemaal uitgeleefd bij het bijbehorende speelpark en daarna lekker pizza met zijn allen gegeten. Jorrit en Leon waren mee als chauffeurs en voor de extra gezelligheid! 🙂

Aangezien er pizza over was zijn we met de hele club naar het station gegaan en hebben we pizza uitgedeeld aan dak- en thuisloze ouderen én kinderen. Een impressie van het huiswerkprogramma én de excursie in een kort filmpje.

Twee weken Nederland

Met mijn nichtje!Ook ben ik bijna twee weken in Nederland geweest. Op 3 juni 2015 is mijn nichtje Lysan geboren (dochter van Bart & Daniëlle), zij is op 28 juni gedoopt! Dat was super tof dat ik daar bij kon zijn! Mijn tijd in Nederland was heerlijk relaxed. Mede door het warme weer (hittegollufffff!) vooral veel tijd besteedt met niks doen en genieten van tijd met familie, neefjes, nichtjes & vrienden. Na twee weken was het heerlijk om weer thuis te komen. Thuis ging de hitte gewoon door, maar hier wordt dat geen hittegolf genoemd volgens mij. Maar gewoon iets van… zomer?

Ook heb ik terug in Roemenië een heerlijke roadtrip van twee dagen gemaakt. De eerste dag heb ik enkele zigeuners meegenomen. Hen heb ik achtergelaten in de bergen (dat wilden ze zelf hoor 😉 ), waar zij bosbessen gaan zoeken en verkopen. Erg veel mensen uit Chinari vertrekken inmiddels naar de bergen om daar hopelijk wat geld te verdienen.

Projectreizen

Vrij spelen!Inmiddels zijn de projectreizen op onze projecten begonnen. De GSR trapte af met een reis geconcentreerd in Tîrnaveni, op het moment van schrijven is het Rode Team in Tîrnaveni anderhalf week project aan het draaien. Vandaag kwamen zij ook even in Chinari om een paar uur heerlijk met de kinderen te spelen. U kunt hen volgen via de Facebook-pagina van hen.

Komende zaterdag, 25 juli 2015, zal het team uit Heemse komen. Zij gaan een week lang in Chinari aan de slag met kinderprogramma’s. Ook zullen we een excursie gaan doen met álle kinderen die er in Chinari zijn. Ook zij hebben een Facebook-pagina waar zij geregeld updates zullen plaatsen! 

Financiën

Toch ook nog een alinea die ik hier aan wil besteden. Mede doordat ik dit jaar weer erg afhankelijk ben van eenmalige giften zal zoals het er nu uit ziet mijn budget in 2016 weer kelderen naar ongeveer 50% van wat ik nodig heb. Zou u willen overwegen om maandelijkse sponsor te worden zodat ik ook de komende tijd weer verzekert ben van het feit dat ik hier dit mooie werk kan blijven doen? Op deze pagina kunt u lezen wat uw sponsoring doet en kunt u ook direct sponsor worden! 

Warme zomer in Roemenië

Geef een reactie