“Wat is er nu weer met het arme meisje?”

De titel van dit bericht gaat niet over één van de kinderen waarmee we mee werken. Het gaat ook niet over Djoke. Nee, het gaat over onze auto! Vanmorgen was ik, Ruben, (al)wéér bij de autogarage. Ik stond te wachten bij de receptie toen er een monteur binnen kwam en vroeg: “Ce are săracă acuma?” Vrij vertaald: “Wat heeft het arme meisje nu weer?” (het woord auto is vrouwelijk in het Roemeens, vandaar!) Ik heb het “arme meisje” maar achtergelaten en ben nu weer thuis en schrijf deze weblog.

Onze trouwe Ford Focus brengt ons overal, zelfs (al een paar keer) in Nederland en weer terug in Roemenië! Maar af en toe heeft tie kuren, “ze” laat ons nooit in de steek hoor, we hebben nog nooit met pech langs de kant van de weg gestaan. En als je het onderhoud over alle kilometers uitsmeert dan valt het wel mee (heb ik me laten vertellen). Maar de weg naar de garage heb ik de afgelopen twee maanden wel erg vaak gemaakt.

De afgelopen twee maanden zijn de volgende operaties uitgevoerd: twee draagarmen vervangen, airco-pomp gemaakt (daar was ik zo blij mee afgelopen week met 35 graden), remschijven en blokken vervangen. Dit alles heb ik laten doen vlak voordat ik met mijn vader naar Nederland reed voor onze bruiloft.

Nu moet weer het spruitstuk vervangen worden. Terwijl we in Nederland waren, op weg van mijn ouders naar Djoke haar ouders begon de auto ineens een wel heel sportief geluid te produceren. En dat lag dit keer niet aan mijn rijden haha. Bij verschillende garages geweest in Nederland, maar van die prijzen sloegen Djoke & ik steil achterover. Maar alle monteurs gaven aan dat we, ondanks het geluid, prima naar Roemenië zouden kunnen rijden. Dit vond ik gek, maar wellicht wilden ze liever niet verdienen en sleutelen aan een Roemeense auto. Maar ik had verder geen reden om hun oordeel in twijfel te trekken. Na driemaal te horen hebben gekregen dat we prima 2000 kilometer ermee kunnen rijden hebben we het in Nederland maar gelaten voor wat het is. En gingen we als een stel pubers in een opgefokte auto door het land.

Eenmaal terug in Roemenië, afgelopen week dus wel een afspraak gemaakt bij de garage en daar kon ik vandaag terecht. Dus ik stond om 7.50 uur bij de garage. Hopelijk kan ik vanmiddag de auto weer ophalen en valt de schade (in de portemonnee) mee. Want al met al heb ik de garage hier in Roemenië al met zo’n 700 euro verblijd de afgelopen paar maanden. Een bedrag wat in Nederland trouwens minstens het dubbele was geweest, gezien het veel hogere arbeidsloon. Maar wat wel flink drukt op onze projectbegroting helaas. Laten we hopen dat het voorlopig de laatste keer is, buiten het reguliere onderhoud om.

Trouwfeestje in Chinari

Gisteren hebben we samen met alle bewoners in Chinari (die thuis waren) ons huwelijk gevierd. We hadden voor alle mensen taart gekocht en wat te drinken. We kregen leuke reacties, maar helaas waren er veel mensen aan het werk. Ondanks dat we het met opzet aan het einde van de middag hadden gepland. Maar toch een geslaagd feestje en veel blije kindjes gezien met taart besmeerde gezichtjes!

Meer nieuws?

Voor meer nieuws sturen we u graag door naar onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal de komende week waarschijnlijk weer uitkomen waarin u meer kunt verwachten over de zomerreizen, ons trouwen, afstuderen, familiebezoeken, onze videolog (vlog), enzovoort. Ook inschrijven voor de nieuwsbrief? Klik hier!

Betrokken zijn?

Zoals u in deze blog al wel weer leest zijn we in alles afhankelijk van onze trouwe God. En wij geloven heel erg dat Hij ons helpt bij het vinden van sponsoren. Daarom zijn we hem ook onwijs dankbaar dat we qua financiën voor ons persoonlijke levensonderhoud 75% van ons maandelijks budget hebben mogen bereiken. We geloven dat we met deze 75% voldoende zekerheid hebben om door te kunnen gaan. We vertrouwen erop dat het overige bedrag benodigd voor ons leven hier binnen zal komen via éénmalige giften of acties. De gelden voor het werk zelf (programma’s) komen al binnen via éénmalige acties en ondersteuning.

Mocht u een duit in het zakje willen doen, maandelijks of éénmalig, dan kunt u een gift overmaken op NL06 INGB 000 2949003 van Stichting Care Foundation! Vermeld in de omschrijving a.u.b. “Project Chinari”, dan komt het bij ons terecht! ?  Wilt u het ons laten weten als u een gift doet? Dan kunnen we u bedanken! Dit kan via post@rubendjoke.nl of op +40 751 346 751 (ook Whatsapp)! Ook als u vragen, kritiek of opmerkingen heeft kunt u ons via die gegevens bereiken.

“Wat is er nu weer met het arme meisje?”

Geef een reactie