Leer ons kennen!

1661380_1181047805241895_4894232674844112191_nWij zijn Djoke & Ruben, samen hebben wij een hart voor Roemenië! Ruben woont al sinds januari 2014 in Roemenië en werkt daar in een kleine Roma-gemeenschap in Chinari, Roemenië! Als vrijwilliger zet hij zich daar nu in als maatschappelijk werker en onderwijzer. Na ons trouwen in juni 2017 is Djoke ook verhuisd naar Roemenië en leidt zij het onderwijsprogramma in Chinari onder de Roma.

Wie is Ruben Marissen?

foto_ruben“Ik ben geboren op 8 maart 1989, op internationale vrouwendag, zoals ze mij hier vaak herinneren. Ik werd geboren in Enschede op een mooie dag, het weer destijds kan ik me niet echt meer herinneren. Zal wel niet noemenswaardig mooi of slecht zijn geweest. Op mijn 19e ben ik naar Kampen verhuisd, vandaar ook dat ik daar lid ben van de Eudokiakerk (GKV Kampen Noord). Tijdens mijn 24ste levensjaar ben ik verhuisd naar Roemenië om me hier in te zetten voor de Roma in Chinari. Een hele stap en nog altijd een avontuur. God zorgt al die jaren voor mij, dit doet Hij mede door uw inzet als sponsor! In 2015 heb ik Djoke leren kennen (in Roemenië) en sinds juni 2017 zijn we getrouwd! Wat is God groot en goed dat ik zo’n fijne vrouw heb mogen leren kennen die ook nog eens dezelfde dromen heeft voor Chinari!”

Wie is Djoke Marissen-Neutel?

foto_djoke“Ik ben geboren op 27 april 1993 in het ziekenhuis te Drachten. Dit is ook de woonplaats waar ik opgegroeid ben. Inmiddels zijn mijn ouders verhuisd naar Diffelen. Ik heb de opleiding PABO aan VIAA gedaan in Zwolle en ben daar in juni 2017 afgestudeerd. Een week voor onze bruiloft, ja echt waar! In juli ben ik ook naar Roemenië verhuisd. Een grote stap was dat voor mij, maar we zijn in goede Handen. In Roemenië ben ik begonnen met het Roemeens te leren en ik richt mij hoofdzakelijk op het onderwijsprogramma in Chinari.”

Lees verder op de pagina “Wat doen wij”!